Hasplasztika

Hasplasztika beavatkozás

A hasüreg volumenének növekedése – leggyakrabban terhesség vagy elhízás miatt- a hasfal rétegeinek kitágulásával jár, ez a bőrön szembetűnő csíkokat (striák) okozhat. A volumen csökkenése után a kitágult lágyrészek megereszkednek, a hasfal álló helyzetben elődomborodik, a bőr és a lágyrészek  kötényszerűen lelógnak a szeméremdombra, esetleg a combokra is. A fenti elváltozások korrekciójára szolgál a hagyományos hasplasztika.

Autófólia, autófóliázás Budapest

Az esetek számottevőrészében a beavatkozást zsírleszívással kombináljuk, azonban tisztában kell lenni azzal, hogy elhízás esetén a hasüregen belül is jelen levő zsírszövet mennyiségét ilyen módon sem lehet csökkenteni. Ezért ajánlatos lehetőség szerint a fogyás műtét előtt.
Igen alapos kivizsgálás után a műtétet általános érzéstelenítésben, antibiotikus védelemben végezzük.  A metszést úgy tervezzük meg, hogy a fehérnemű, illetve fürdőruha lehetőség szerint takarja a heget. Általában a szeméremdomb felső szélén, majd innen a két csípőlapát irányába húzódik a metszés. A műtét során a metszésvonaltól a bordaívekig, illetve a szegycsont alsó nyúlványáig preparálunk az izmokat borító kötőszövetes réteg fölött, a köldököt körülmetsszük de az alappal való összeköttetését épen hagyjuk. A középvonal két oldalán elhelyezkedő egyenes hasizmok közötti kötőszövetes lemez kiszélesedése szinte kivétel nélkül minden esetben fennáll, ezt speciális varratokkal állítjuk helyre. Ritkábban van szükség a széles hasizmok megnyúlása miatt hasonló beavatkozásra. A köldök alatti terület bőrfeleslegét a hozzá tartozó zsírszövettel együtt eltávolítjuk, a köldököt a lehúzott felső sebszél megfelelő részén készített nyílásba varrjuk és szívódrainek felett zárjuk a sebet.

Vízszerelés, fűtésszerelés, gázszerelés Budapest központtal

profi vízszerelés Budapest
Profi fűtésszerelés Budapest
Profi gázszerelés Budapest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Villanyszerelés, könyvelés Budapest és Szolnok

Mellfelvarrás, mellkisebbítés